Primarul orașului se ceartă pe Facebook cu Prefectul Niță

La noi în oraș cele mai efervescente probleme ale comunității sunt discutate online, transmise rapid pe social-media, ca nu care cumva cetațeanul să fie convins de adversar înaintea celui care expune problema.

Așadar, ce avem noi aici?

Un Primar de municipiu, care caută soluții pentru parcările din oraș la Prefect! Da, omul a cerut opinia prefectului în tot scandalul iscat cu parcările de reședință, pe motiv că e pagubă, criză și o declară situație de urgenșă1

Păi bine, da el nu știe că prefectul nu se ocupă de treburile astea admnistrative legate de parcări? Ar fi trebui să îl întrebe pe șeful lui de la PNL, fostul prefect George Lazăr, despre ideea asta năstrușnică de a cere părerea oficială prefectului, dacă e bine ce face sau se face de râs.

Astfel că, în apărarea sa, că a fost bine intenționat și a căutat soluții a trimis o adresa oficială la Instituția Prefectului Județul Neamț prin care solicită un punct de vedere referitor la aplicarea unor prevederi legale in cazul HCL 49/2002, considerând aceasta o situație de urgență.

Prefectul îi răspunde politicos printr-o adresă, trimisă prin curier și a ajuns în 3 zile.

Acesta fiind al doilea amuzament al subiectului de față. Vă dați seama de calitatea oamenilor care lucrează în slujba cetațeanului la noi în oraș? Voi vă dați seama că se răfuiesc între ei pe spatele nostru?

Revenind, omul îi răspunde că subiectul pentru care solicită el punct de vedere nu face obiectul unei situații de urgență sau a unei circumstanțe excepționale, nici e departe. Și da, are dreptate! Un bravos, aplauze și 1-0 pentru Prefect.

Nu pe bune acum, că am observat că tot folosește expresia asta domnul primar, în mod public, pe pagina de Facebook, cum să îl întrebi pe Prefect ce e bine să faci tu și n-ai făcut până acum?!

Adrian Niță îi răspunde că: cu o bună organizare și stabilire a priorităților admnistrația locală ar fi putut organiza, cu respectarea legii, acest serviciu având la dispoziție timpul necesar parcurgerii tuturor etapelor. Cu atât mai mult cu cât s-au dorit a fi incluse în Regulament noi condiții și cerințe imperios formulate care pentru cetațenii orașului era necesar a fi dezbătute și cunoscute din timp.  

Frumos formulat, bine expus și direct spus! Un dezacord acolo, dar trecem peste! Toți greșim.

Dacă postarea lui Andrei Carabelea a avut drept scop atragerii unei imagini negative asupra prefectului, atunci acesta s-a făcut singur de râs, și nu a obținut ceea ce își dorea. Adică ce își dorea?

  • să mai scape puțin din sentimentul de vinovăție pentru ceea ce s-a întamplat, să își justifice time managementul prost utilizat și să declare situația asta creată o situație de urgență pentru a câștiga timp

Invităm echipa din aparatul primăriei municipiului Piatra Neamț să caute pe google, ce înseamnă o situație de urgență!

Conform ISU România:

Situația de urgență este un eveniment excepțional cu caracter nonmilitar, care, amenință viața sau sănătatea persoanelor, mediul înconjurător, valorile materiale sau culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse specializate și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate.

În România, următoarele riscuri sunt considerate situații de urgență:

  • cazuri de forță majoră determinate de incendii, cutremure, inundații, accidente, explozii, avarii, alunecări sau prăbușiri de teren;
  • îmbolnăviri în masă, prăbușiri ale unor construcții, instalații ori amenajări, eșuarea sau scufundarea unor nave, căderi de obiecte din atmosfera ori din Cosmos, tornade, avalanșe, eșecul serviciilor de utilități publice și alte calamitați naturale, sinistre grave, evenimente publice de amploare – determinate ori favorizate de factori de risc specifici;
  • accidentele de aviație, metrou, feroviare, rutiere cu victime sau persoane blocate, montane, în peșteri, canioane, sau determinate de factori de mediu;
  • accidente industriale, explozii, arsuri termice, electrice (inclusiv trăsnet), chimice, fenomene meteo periculoase;
  • prăbușiri de utilaje, construcții, arbori;
  • agresiuni animale cu victime, pericol de agresiune de către animale, insecte, mușcături;
  • persoane inconștiente, persoane conștiente căzute în locuri publice, intoxicații, probleme respiratorii severe, hemoragie gravă, febră, leșin.

În consecință domnule primar, dacă nu e niciun cutremur, inundație, incendiu, vreo prăbușire sau nu s-a îmbolnăvit niciun cetățean în urma deciziei instanței privind regimul juridic al parcărilor de reședință, vă sfătuim să lucrați cu oameni mult mai competenți, să fiți mai atent la gestionarea timpului dvs și a aparatului admnistrativ și să faceți la timp ceea ce trebuie să faceți!

Suntem cinvinși că poate nu sunteți dvs, în mod direct responsabil de circul ăsta, iar pentru asta aveți angajați, dar până la urmă sunteți managerul urbei nu?

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com