Se dau bani proprietarilor de mașini vechi

Ministerului Mediului lucrează la introducerea unei noi metode de a îndepărta cele 250.000 de mașini vechi de pe străzi, promise de Guvern către UE prin PNRR, prin introducerea unui nou program de susținere a acestui demers.

Prin această metodă, cetățenii proprietari de mașini vechi, le pot valorifica fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă.

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) va plăti, în parteneriat cu autoritățile locale, pentru trimiterea la fier vechi a acestor mașini, o sumă de bani.

3.000 de lei pentru o mașină predată

Proprietarul „rablei” va putea folosi acești bani cum dorește. Nu va fi obligat să cumpere o mașină nouă. Procedura se va derulată printr-un program complementar Rabla.

Suma recomandată la acest moment ar fi de 3.000 de lei. Aceasta ar putea fi mai mare sau mai mică în funcție de posibilitățile administrațiilor locale, conform alba24.ro.

Tanczos Barna spune că sistemul ar urma să intre în vigoare din acest an, chiar înainte de jumătatea anului, și că AFM ar putea acoperi 1.500 de lei din acest bonus pentru fiecare mașină radiată.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com