Se va desființa Grădina Zoologică din Piatra-Neamț

Grădina Zoologică din municipiul Piatra-Neamț se va desființa, anunță Andrei Carabelea, primarul orașului. Decizia vine în urma consultării publice lansată cu privire la activitatea Parcului Zoo.

Chestionarul lansat de primarul Andrei Carabelea a fost completat de 3.600 de pietreni. La prima întrebare, pietrenii trebuiau să evalueze importanța sau necesitatea Parcului Zoo. „1799 de cetățeni, respectiv 50% din cei chestionați, au acordat notă minimă, considerând că acest obiectiv nu este important, oportun sau necesar pentru orașul nostru. Doar 840 de respondenți, respectiv 23,3% din cei chestionați, văd oportun și necesar acest obiectiv”, a scris Andrei Carabelea, pe Facebook.

A doua întrebare din chestionar era despre cât de des vizitează pietrenii Grădina Zoologică. Rezultatele arată că 43.9% din locuitori nu au vizitat niciodată Parcul Zoo.

La ultima întrebare, pietrenii trebuiau să răspundă dacă mai doresc sau nu funcționarea grădinii zoologice. Peste 65% dintre pietreni au răspuns negativ.

Pentru a pune capăt oricăror speculații legate de acest subiect, așa cum am mai spus și o repet, după desființarea grădinii zoologice spațiul va rămâne într-un mod cât mai autentic pus în valoare. Va fi o reinterpretare modernă a destinației inițiale pe care primarul Nicu Albu, cel mai bun primar al municipiului Piatra Neamț, a oferit-o acestui spațiu. Astfel, vom acorda valoarea istorică cuvenită și meritată acestui parc. Și nici un suflet nu va mai fi chinuit aici. Va fi o expresie a bucuriei și libertății pentru toți cei care îl vor vizita. Pentru a pregăti cum se cuvine acest proiect vom apela la studenți arhitecți dispuși să ofere comunității noastre o mostră din creativitatea și imaginația lor”, a scris primarul pe Facebook.

Parcul Zoo mai este cunoscut sub numele de Parcul Urșilor și a fost amenajat la inițiativa primarului Nicu Albu, în perioada 1900 – 1904. 

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *