Azi în instorie ▪ 03 Februarie ▪

🔸1451: După moartea lui Murad al II-lea, fiul său, Mehmed al II-lea, devine sultan al Imperiului otoman pentru a doua oară.

🔸1815: A fost fondată prima fabrică pentru producția de brânză, în vederea comercializării (Elveția).

🔸1908: Se constituie Partidul Conservator-Democrat, sub conducerea lui Take Ionescu.

🔸1947: Miron Radu Paraschivescu publică în ziarul „Scânteia” (al PCR) atacuri violente contra lui Tudor Arghezi, acuzat de atitudini politice reacționare.

🔸1957: Poetul Ștefan Augustin Doinaș a fost arestat și condamnat de regimul comunist la un an închisoare sub acuzația de „omisiune de denunț”; a fost eliberat la 5 februarie 1958.

🔸1959: Un avion charter care transportă muzicienii Buddy Holly, Ritchie Valens, Bopper Big se prăbușește în apropiere de Clear Lake, Iowa, ucigând toți cei 4 pasageri de la bord, inclusiv pilotul. Mai târziu, tragedia a fost numită Ziua în care muzica a murit, popularizată în piesa „American Pie” a lui Don McLean în 1972.

🔸1966: Stația rusească automată „Luna 9”, lansată la 31 ianuarie 1966, a realizat prima aselenizare și a transmis imagini ale suprafeței lunare.

🔸1972: Prima zi a viscolului din Iran care a ținut șapte zile și a ucis cel puțin 4.000 de oameni, devenind furtuna de zăpadă cu cel mai mare număr de decese din istorie.

🔸1983: Papa Ioan Paul al II-lea a prezentat noul drept canonic.

🔸2006: Feribotul egiptean Al Salam Boccaccio 98 s-a scufundat în Marea Roșie în drumul de la Duba, Arabia Saudită, la Safaga, în sudul Egiptului.

Sursă imagini și text:  https://ro.wikipedia.org/wiki/3_februarie

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *