Romania de ieri ??

Mai știți de evenimentele istorice din perioada aceasta? Ce anume a marcat ziua de 25 Decembrie, pe lângă faptul ca e cea mai  frumoasa și Sfântă zi.

„România liberă”, „Jos Tiranul”, „Nu mai vrem comunism”, „De Crăciun ne-am luat rația de libertate.” – sunt unele dintre miile de gânduri și dorințe a românilor  care au luptat umăr lângă umăr pentru o ” Românie Liberă”

În perioada acesta pică Ceaușescu. România își câștiga libertatea și sperantele.

…………….. ~……………… ~………………. ~……………

În noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989, crainicii televiziunii române au rostit un mesaj cutremurător. A fost spus clar și răspicat: “Trei camioane pline cu teroristi se pregatesc sa ia cu asalt aeroportul Otopeni. Interveniti de urgenta!” . Și s-a intervenit. Ceea ce a rezultat a fost un masacru: români contra români. Ceea ce este în final strigător la ceer, se referă la argumetele principalilor inculapați de la acea vreme menționau că acestă tragedie a fost produsă pe fondul unor erori de comunicare.

În dimineaţa de 23 decembrie 1989, 34 de militari în termen de la Cîmpina, chemaţi să apere de terorişti aeroportul de la Otopeni, au fost ciuruiţi dintr-o gravă confuzie a autorităţilor militare de atunci. Doi vrânceni au murit şi altul a supravieţuit în acea neagră zi din timpul Revoluţiei.

Să ne amintim cu respect de cei ce au luptat pentru noi, să fim liberi și să ne decidem soarta.

Să le comemorăm amintirea celor ce și-au dat ultima suflare luptând pentru România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *