Se ridică măsura carantinării din județul Suceava!

Din acestă seară se ridică măsură carantinării a județului Suceava și zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Reamintim faptul că Suceava a intrat în carantină prin Ordonanța Militară nr. 6 din 30 martie 2020.


În zona carantinată prevăzută la art.1 a fost permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru:

a) transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației;

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.


Ordonanțele militare nu au făcut altceva, decât să construiască un zid între noi și inamicul nevăzut. În această perioadă grea am arătat mai mult ca niciodată că trebuie sa fim uniți. Trebuie să ne gândim în fiecare zi la sănătatea noastră și a celor dragi nouă.

Cu toții ne-am adaptat continuu și constant.

În acestă luptă nu a existat o schiță și previziunea unui deznodământ exact, deoarece dușmanul a fost invizibil, extrem de periculos și agresiv. Viața a fost pusă la încercare.-declarație făcută în acestă seară de Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *