Oamenii simpli sunt victimele spitalelor din Neamț

În cadrul platformelor de social media, nu există săptămână care să treacă, și să nu se regăsească o postare asumată prin care se acuză relele tratamente din Spitalul Județean Neamț, cât și din cadrul celorlalte spitale din județ.

Nu toate cadrele medicale sunt inumane, emaptia și profesonalismul există și la Neamț!

Este cunoscut tuturor nemțenilor că mai bine nu te duci la spital aici, decât să te duci și să fii tratat ca un animal. Cazurile în care personalul medical sau cel auxiliar se comportă inuman cu pacienții se înmulțesc.

Se pare că aceste practici nu ar fi necunoscute celor care conduc acest spital și se întâmplă, foarte probabil, cu acordul tacit al acestora. Cu siguranță, despre relele tratamente în spitalele nemțene au auzit și mai marii noștri conducători județeni, care lunar se laudă cu câte o achiziție sau investiție nouă în sănătate. Aproape că ne tratăm într-un lux, doar că nu e vizibil ochiului.

Spitalul Juțean de Urgență Piatra Neamț este un spital aflat subordinea Consiliului Județean Neamț, condus de Ionel Arsene. Acesta a schimbat o serie de 8 manageri într-un timp foarte scurt, apoi s-a întâmplat și cea mai mare tragedie.

Din momentul în care a început pandemia de Covid-19, aparținătorii nu au mai avut voie în spital, medicii nu vorbesc cu aparținătorii, pe secții nu se răspunde la telefon, iar la numărul de centrală rar reușești să soliciți să ți se dea câteva informații despre un pacient internat pe o anumită secție.

Dintotdeauna oamenii care locuiesc în Neamț și au bani sau, chiar de nu au, dar au făcut tot posibilul de un bănuț, merg la medici din județele apropiate. Cetățenii de aici se tratează la spitalele din Iași sau de la Bacău, aproape că ești numit nebun dacă te tratezi la spitalul județean din Neamț sau la Roman.

Soțiile noastre merg la Iași sau la Bacău pentru monitorizarea sarcinilor, pentru aducerea copilului pe lume, pentru tratarea afecțiunilor oncologice sau cardiace tot la Iași, dar și pentru alte patologii – nu avem încredere că aici putem fi tratați bine și corect, uneori se pleacă de aici cu diagnostic pus greșit, cu tratament dat greșit. Ferească Dumnezeu la spitalele din Neamț ajungi doar dacă ai vreo urgență și ți s-a întâmplat ceva grav și primul spital apropiat este aici.

Cel puțin o persoană pe care o cunoaștem a avut o experiență negativă cu sistemul medical din județul Neamț. De la condiții, la tratament neadecvat, comportament agresiv, abuziv, lipsit de respect și empatie față de pacienți, uitați pe secții – fără apă sau mâncare, uitați să fie tratați, familii care au pierdut o mamă, un tată, un frate sau o soră, unii poate au pierdut chiar un copil.

De ce se întâmplă în continuare aceste tratamente necorespunzătoare asupra pacienților? Nu există un răspuns clar.

Probabil, prima vină ar fi a oamenilor care lucrează acolo și au uitat să mai fie „oameni”, în al doilea rând ar fi o vină de management. Un management defectuos și impus politic dintotdeauna, în ultimii 2 ani au fost schimbați 9 manageri. 

Puțini sunt oamenii cu adevărați curajoși ce fac public întâmplări dureroase care privesc viața privată. Acolo unde există pierderi omenești există și durere fără margine, nedorindu-se să se mai povestească ulterior ce li s-au întâmplat în spital și cum au ajuns să piardă o persoană dragă.

În conluzie, oamenii simpli sunt întotdeauna victimele sistemului!

Vă lăsăm AICI lista tarifelor pentru internarea unui pacient pe secții. Atât costă sistemul bugetar să țină un pacient în condițiile bune sau rele, depinde de norocul fiecăruia.

Sănătate vă dorim!

Zeci de locuri de muncă FĂRĂ CONCURS la SJU Piatra Neamț (infoneamt.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *