Automatizarea robotică, inteligentă și Hiperautomatizarea

Digitalizarea tuturor datelor furnizate de viața speciei umane pe Pământ este inevitabilă datorită creșterii continue a populației și numărului de parametri după care trebuie să conduci și formezi un business. În ultimii ani majoritatea afacerilor nu mai au capacitatea de a digitaliza și prelucra toate datele de care are nevoie și, pentru a ține pasul cu cerințele pieței de desfacere, au început automatizarea bazelor de date și a tuturor proceselor care nu depind de cunoștințele și atenția umană.

Una dintre cele mai performate nișe în ziua de azi sunt cazinourile online și, la rândul lor, unul dintre liderii acestui segment în materie de cantitate a proceselor automatizate este site-ul https://5vulkanvegas.com/ care nu numai că predispune o calitate extrem de înaltă a serviciilor dar și este dotat cu un sistem de automatizare a datelor foarte performant.

În acest articol vei afla despre toate tipurile de automatizare a datelor și care dintre acestea sunt cele mai bune pentru fiecare categorie de afacere.

Automatizarea robotică

Automatizarea robotică a proceselor digitale într-o companie este cea mai simplă și primitivă treaptă a trecerii de la forța umană de muncă la cea robotizată. De câțiva ani fabricile de nivel mondial folosesc brațe robotice pentru a îndeplini mai rapid și calitativ anumite procese tehnologice. Deși această ramură a tehnologiei tot poate fi considerată o automatizare robotică, nu este ceea despre ce vorbim în acest articol.

Ce este de fapt automatizarea robotică? Automatizarea robotică a proceselor ce vizează utilizarea, stocarea și partajarea datelor este înfăptuită de un robot software ce lucrează pe baza unui cod scris de un lucrător IT. Acest robot este programat pentru a îndeplini anumite procese și nu poate face mai mult decât ceea ce este scris în codul acestuia. Asemenea roboți software pot fi întâlniți în domeniile financiare, bancare, gestionare IT și asistența online.

Acești roboți sunt folosiți de obicei pentru a introduce o cantitate enormă de date și a o prelucra și sorta într-o perioadă scurtă de timp. În dependență de complexitatea codului ce stă la baza acestuia, robotului i se încredințează sarcini de o greutate mai sporită sau mai scăzută. Acest tip de robotizare este binevenit pentru afacerile mici sau medii ce se specializează în lucrul cu o cantitate mare de date.

Automatizarea inteligentă

Automatizarea inteligentă este o vatriantă mai complexă a automatizării robotice și constă în folosirea inteligenței artificiale și a codurilor ce pot învăța și își adapta capacitățile în dependență de sarcina ce trebuie îndeplinită. Un exemplu al unei asemenea tehnologii este analizarea documentelor sau mesajelor și formarea unui rezumat sau unui mesaj de răspuns corespunzător contextului și temei documentului analizat.

Acest tip de automatizare devine din ce în ce mai bun și calculat cu timpul datorită studierii a mai multor paterne de afișare a datelor și alcătuirea a câtor mai multe șabloane după care software-ul poate scrie un răspuns. Acest tip de automatizare are o productivitate mult mai mare ca automatizarea robotică și, pe lângă asta, calitatea soluțiilor găsite de acest software este mult mai mare. Implementarea acestei tehnologii în anumite companii a arătat o creștere de până la 80% a productivității colectivului în comparație cu perioada de timp în care aceleași sarcini erau îndeplinite de forțele umane a companiei.

Deși acest tip de automatizare este mai scump la achiziționare și întreținere decât automatizarea robotică, acesta este mult mai ieftin decât suma tuturor salariilor angajaților pe care îi înlocuiește, de aceea, chiar dacă această investiție poate părea scumpă, garantez faptul că pe parcursul anilor va economisi mult mai mulți bani decât ați cheltuit inițial.

Hiperautomatizarea

Hiperautomatizarea este culmea automatizării inteligente și poate combina în sine atât un software ce poate îndeplini sarcini monotone destinate automatizării robotice cât și sarcini destinate automatizării inteligente fără a pierde din capacitatea sa de lucru. Această tehnologie este caracterizată de o rază mai mare de posibilități ale inteligenței artificiale incorporate și este capabilă chiar de a forma un proces inteligent de administrare a unei afaceri, de a recunoaște fețe și a procesa maniera nativă de a vorbi și scrie în mai multe limbi.

Pe lângă toate acestea, tehnologia de hiperautomatizare are o capacitate mai mare de a se auto-perfecționa și datorită acestei calități, software-ul poate analiza o varietate mai mare de posibilități prin prisma propriilor amintiri și cunoștințe căpătate de-a lungul rezolvării altor sarcini.

Datorită acestor două calități acest tip de automatizare are cele mai bune șanse de a deveni o investiție ce ar economisi atât timp cât și bani pe o perioadă lungă de timp. Deși este un software relativ nou și nu a fost încă destul de testat, acesta este cu adevărat viitorul corporațiilor mari dar și a afacerilor ce au nevoie de o cantitate colosală de sarcini îndeplinite cu brio dar nu își pot permite angajarea atâtor brațe de muncă umane.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com