Materiale consumabile pentru imprimanta HP

Materiale consumabile pentru imprimanta HP

Imprimanta este acel dispozitiv care te ajuta sa printezi diverse documente sau imagini. Aceasta functioneaza cu ajutorul unor produse de tip cartuse imprimanta. In cazul in care printerul tau nu mai functioneaza, exista diverse motive pentru acest lucru.

Poate fi vorba de lipsa hartiei, defectiuni tehnice sau un cartus care a ramas fara cerneala. In randurile de mai jos vei gasi toate informatiile cu privire la inlocuirea materialelor consumabile.

Cartuse imprimanta

Cartusele de imprimanta sunt acele consumabile cu ajutorul carora imprimanta poate printa documentele de care ai nevoie. Atunci cand achizitionezi o imprimanta, aceasta poate veni la pachet cu produsele consumabile. In functie de volumul pe care il printezi, cartusul se goleste, iar printerul poate sa nu mai functioneze in conditii optime. Bine este sa stii ca ceea ce tine de claritatea si calitatea print-ului depind de cartusul ales. Pe piata ai la dispozitie mai multe modele de produse consumabile si anume: cartuse originale sau reincarcabile.

Cartus original

Cartusul original este un consumabil produs de compania care produce si imprimantele. De exemplu, daca detii un printer HP, atunci cartusul va fi tot marca HP. Cartusul original poate avea un pret mai ridicat in comparatie cu un cartus reincarcabil, insa diferenta este data de calitate. Mai mult, daca alegi sa achizitionezi un cartus original atunci vei prelungi si durata de viata a imprimantei tale. Ai la dispozitie numeroase variante de cartuse originale pe care le poti cumpara fie din mediul online, fie fizic dintr-un magazin de profil. Asigura-te ca verifici modelul de imprimanta, astfel incat sa alegi cartusul potrivit.

Cartus reincarcabil

Cartusul reincarcabil este acel consumabil pe care il poti reutiliza dupa golire. Poti alege sa-l incarci tu sau sa mergi intr-un magazin care se ocupa cu reumplerea cartuselor de imprimanta. In comparatie cu un cartus original pretul este mai mic, insa calitatea nu este la fel de buna precum a consumabilului original. Ai la dispozitie varianta de a umple singur cartusul, insa trebui sa ai grija sa nu patezi cu cerneala obiectele din jur. Mai mult, exista riscul ca odata ce ai instalat consumabilul, cerneala sa se raspandeasca in interiorul imprimantei, iar aceasta sa devina nefunctionala.

Ce culoare sa alegi?

Daca, in mod normal, printezi doar documente in format standard pe fond alb si cu print negru, poti alege sa achizitionezi un cartus cu cerneala neagra. In functie de imprimanta ta, aceasta poate sa aiba spatiu pentru doua cartuse: negru si color. Daca printezi mai mult decat documente standard si utilizezi imagini sau texte color, atunci este indicat sa optezi pentru achizitia unui cartus color. In cazul in care nu folosesti des imprimanta, este indicat ca o data pe saptamana sa printezi cate o pagina de test. In felul acesta, nu risti ca cerneala din cartuse sa se usuce.

 

Cand stii ca este necesar sa inlocuiesti cartusul?

In mod normal, o imprimanta are un indicator cu ajutorul caruia te informeaza de nivelul de cerneala existent in cartus. In momentul in care consumabilul s-a golit, indicatorul se aprinde. O alta modalitate de a verifica nivelul de cerneala este sa printezi. Daca documentele printate nu sunt clare sau printul nu este vizibil, atunci cartusul este gol. Alege sa achizitionezi un cartus de calitate si urmeaza instructiunile de utilizare pentru instalarea acestuia.

Cand nu stii exact ce model de cartus sa alegi, acceseaza site-ul Tonerpro.ro. Aici vei gasi toate consumabilele de care ai nevoie si descrierea acestora, astfel incat sa poti alege un produs de calitate. Nu uita, daca detii o imprimanta HP, atunci alege consumabile de tipul cartuse imprimanta HP.

 

Date de contact:

E-mail: office@tonerpro.ro

Telefon: +4 021 348 15 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *