Atenție la cumpărăturile online!

Biroul Federal de Investigații (FBI) avertizează împătimiții cumpărăturilor online în privința hackerilor, care pot sparge site-urile de cumpărături – fără ca ceva să se schimbe la acestea și pot lua banii internauților.

În ultimii ani, atacurile cibernetice de acest tip s-au înmulțit, din cauza hackerilor, care intră pe serverele companiilor, acolo unde oamenii își scriu datele cu caracter personal și datele cardului.

Companii celebre precum Macy’s, British Airways, Puma și Ticketmaster sunt printre cele vizate de atacurile hackerilor.

Dificultatea apare când, deși a fost spart, pe site-ul cu pricina nu apare nimic suspect, iar singurii care pot sesiza prezența unor atacatori cibernetici sunt administratorii site-ului. Ultima metodă prin care infractorii cibernetici te lasă fără bani pe card se numește Magecart și e una de tip e-skimming. Aceasta poate păcăli în multe moduri, dar cel mai frecvent apare pe site-urile de comerț online.

Agenții FBI recomandă ca, în cazul unor probleme apărute pe card, după efectarea unei plăți online, internautul să meargă la bancă și să transmită neregulile.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *