Anul școlar nu va fi „înghețat” din pricina suspendării cursurilor

Ministerul Educației a transmis, marți, câteva lămuriri cu privire la informațiile despre o posibilă „înghețare” a anului școlar, care au circulat recent în mediul online. Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, anul școlar nu va fi „înghețat” din pricina suspendării cursurilor pe perioada instituirii stării de urgență.

Ministrul Educației, Monica Anisie a precizat că, în acest moment, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri eficiente în ce privește studiile elevilor, care vor susține examene la sfârșitul anului școlar.

„Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie.

Aceeași instituție a amintit, marți, oamenilor să se informeze doar din surse oficiale și îndeamnă, totodată, la calm și responsabilitate.

„Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar!”, a precizat Monica Anisie, într-un comunicat de presă.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *