Rezultatele obținute de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a centralizat rezultatele obținute de elevii clasei a VIII-a care au suținut Evaluarea Națională , sesiunea 2-27 iunie 2020, rezultate centralizate înainte de contestații.

Îm urma centralizării, situația arată astfel:

📊4253 de elevi s-au prezentat la examen,

📊3016 dintre candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică  70,91% din cei prezenți.

📊21 de elevi au obținut media 10 (zece) .

Rata de participare a fost de 98,17% : 4253 candidați prezenți, dintr-un total de 4332 de elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au luat note mai mari sau egale cu 5(cinci)  3467 candidați, adică 81,52%, iar 132 dintre candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică 2779 candidați au luat note mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 65,34%, iar 72 dintre aceștia au obținut nota 10 (zece).

Nu s-au înregistrat tentative de fraudă, prin urmare nici un elev nu a fost eliminat din sala de examinare.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, între 16:00 și 19:00 și marți, 23 iunie în intervalul orar 08:00-12:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Prin urmare, candidații vor completa, vor semna și vor depune prin mijloace electronice și o declarație- tip , în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate fi mai mare sau mai mică decât nota obținută inițial.

Pentru candidații minori, această declarație va fi semnată și de către părinți sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie!

Este prima dată când aceste rezultate vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acird cu prevederile art.5 și art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal  și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor-RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Felicitări tinerilor pentru performanțele obținute și pentru munca depusă. FELICITĂRI! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *