Totul pentru educație!

Pe plan educațional, județul Neamț beneficiază de o majorare cu 40% a sumelor alocate anul acesta pentru investiții, reparații și dotări în unitățile școlare din Județul Neamț.

Primarul orașului, Dragoș Chitic, declară :

„Educația a reprezentat o prioritate a mandatului meu de primar. Aproximativ 4.000.000 de lei au fost alocați în acest an, din bugetul local, în investiții pentru unitățile de învățământ, pentru a asigura cele mai bune condiții elevilor și cadrelor didactice. Sumelor alocate din bugetul local se adaugă investițiile din fonduri nerambursabile, în principal europene, cuprinse în cele 19 proiecte pregatite pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și creșterea eficienței energetice ale unor creșe, grădinițe, școli generale și licee din municipiul Piatra Neamț, în valoare totală de peste 12 milioane de euro”.

Sursa : Facebook Municipiul Piatra-Neamț

✳️✳️✳️

Cu siguranță foarte mulți dintre noi am trăit situații și momente, când ne-am gândit că trebuie să facem ceva,  să schimbam mentalități și caractere. După cum bine știm, acest lucru îl putem realiza doar prin educație. Nu contează cât investim, dar, e singura modalitate de succes dacă ne dorim să facem o schimbare în societate.

Educația înseamnă evoluție. Fiecare dintre noi contribuie într-o oarecare măsură. Unii mai mult, alții mai puțin. Unii o fac conștient din dragoste și responsabilitate iar alții inconștient. Important este să avem o bază creată ca să putem contribui și noi.

Pilonii principali care stau la baza educației sunt părinții și profesorii.  Din familie pornește totul, de asta există și „cei 7 ani de acasa”, urmând ca profesorii să formeze valorile.

Există și o a treia categorie de oameni, care prin rolul atribuit lor contribuie la educație. Oamenii care investesc, dezbat proiecte și obțin fondurile necesare.

#TotulPentruEducație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *