Un colegiu din Piatra Neamț a fost digitalizat cu 123.000 de lei

Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț a fost digitalizat printr-un proiect în valoare de 123.000 de lei, fiind prima unitate de învățământ din oraș care permite desfășurare în bune condiții a învățământului online. 

Au fost achiziționate echipamente de rețea, echipamente IT și de proiecție video care vor permite desfășurare învățământului fără sincope de comunicare sau conectare. „Educația trebuie să fie un proiect pe termen lung, care să răspundă nevoilor elevilor și ale cadrelor didactice și totodată să se adapteze schimbărilor care au loc inevitabil în plan social. Vom sprijini întotdeauna proiectele care demonstrează viziune și care aduc un progres real și sustenabil. Felicit conducerea Colegiului Național de Informatică pentru că a reușit să transforme provocarea pandemiei într-o oportunitate. Este un exemplu de bune practici care poate fi valorificat”, a declarat Andrei Carabelea, primarul municipiului Piatra-Neamț.

Rețeaua creată a fost utilizată pentru desfășurarea învățământului hibrid, adică o parte de elevi sunt prezenți fizic în sălile de cursuri, și o parte participă la cursuri de acasă. „Ideea proiectului s-a conturat încă din vară, când am realizat cu toții că pandemia nu va trece curând și că în acest an învățământul se va desfășura preponderent în sistem on-line. Astfel, ne-am propus ca ceea ce vom realiza acum pentru a putea desfășura cât mai bine activitatea să fie o bază pentru ceea ce va însemna învățământul viitorului”, a transmis prof. Daniela Neamțu, director al Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamț.

Dotările realizate prin proiectul unității de învățământ vor fi utilizate și după terminarea pandemiei. Primăria a sprijinit proiectul cu fonduri în valoare de 30.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *