Au ajuns primele echipamente medicale pentru spitalul modular

Primele tiruri care transportă componentele și echipamentele medicale ale spitalului mobil modular ce va fi instalat la Iași au intrat, marți-seară, în țară, prin punctul vamal de trecere de la Giurgiu, a anunțat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Acesta a explicat că transportul a fost îngreunat din cauza restricțiilor impuse de statul bulgar, unde este încă în vigoare situația de urgență epidemiologică. Distanța rutieră dintre Ankara și Giurgiu a fost parcursă într-o perioadă mult mai mare de timp decât cea estimată inițial. Deplasarea convoiului nu a fost considerată prioritară pe teritoriul Bulgariei și, în consecință, a trebuit să respecte toate limitările impuse de autorități. De asemenea, s-a produs o întârziere și la punctul de trecere a frontierei dintre Turcia și Bulgaria, unde s-au format cozi kilometrice pe sensul de intrare în Bulgaria.

„Sunt la vama cu Bulgaria. Am discutat prin intermediul Ambasadei României cu autoritățile bulgare și am transmis o adresă și către ministerul Afacerilor Interne prin care am anunțat punerea în mișcare a convoiului. Din discuțiile cu reprezentanții societății contractante a reieșit și faptul că la granița Turciei cu Bulgaria procedurile vamale se desfășurau anevoios, tirurile înregistrând întârzieri foarte mari. Acum transportul a intrat în România. Practic suntem în linie dreaptă cu livrarea unității medicale. Facem în continuare toate eforturile pentru a facilita transportul spre Iași. Cu toate că am întâmpinat probleme și pe teritoriul Bulgariei din cauza unor restricții de circulație impuse la sfârșitul săptămânii trecute am reușit să le rezolvăm”, a declarat președintele CJ Iași, Maricel Popa.

Maricel Popa a mai spus că Iașul va beneficia în curând de cel mai modern spital care poate face față oricăror situații de urgență. Vorbim de o unitate medicală cu 250 de paturi, din care 100 sunt echipate cu aparatura necesară pentru terapie intensivă.

Reamintim faptul că o parte din echipamente (containere) sunt transportate pe cale rutieră, iar altele (echipamente și aparatură medicală) vor ajunge pe cale maritimă în portul Constanța, de unde vor fi încărcate în tiruri pentru a fi aduse la Lețcani.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *