17 noiembrie – Ziua Internațională a Studenților

Ziua de 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internaţională a Studenţilor în anul 1941 de către Consiliul Internaţional al Studenţilor pentru a comemora evenimentele din 1939 desfăşurate la Praga.

În 1939, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, la Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Caroline, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. În urma suprimării demonstraţiilor, nouă studenţi au murit, iar peste 1.200 au fost trimişi în lagăre de concentrare.

Ziua a fost marcată pentru prima dată în 1941 la Londra de către Consiliul Studențesc Internațional (care avea mulți membri ai refugiaților) în acord cu aliații, iar tradiția a fost menținută de succesorul Uniunii Internaționale a Studenților, care a presat cu Sindicatele Naționale a studenților din Europa și a altor grupuri, pentru ca ziua să fie o observație oficială a Națiunilor Unite.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a dat publicității următorul comunicat cu prilejul acestei zile:

”O zi dedicată studenților de ieri, de azi, de mâine…

Astăzi, 17 noiembrie este ziua ta, Studentule! Este ziua noastră, a tuturor studenților din lume și nu, nu e o zi obișnuită. Această zi are o semnificație majoră. E ziua în care lumea a realizat faptul că vocea studenților e importantă pentru societate, că e o necesitate ce voit sau nevoit va fi exprimată. Această zi reprezintă un câștig al comunității studențești, e o zi internațională închinată nouă.

Sursa: ziarulunirea.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *