31 august – Ziua Limbii Române

Începând cu anul 2013, Parlamentul României decide celebrarea limbii române pe 31 august, dată la care actuala Republică Moldova instituise deja, încă din 1990, sărbătoarea națională, „Limba Noastră”.

În acel context politic și istoric de dinaintea destrămării URSS, în Moldova se decide trecerea la grafia latină, iar limba română este declarată limbă oficială de stat. Astăzi, această zi specială este sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului prin diverse acțiuni culturale de mare amploare.

Începând din 1990, în Republica Moldova, ziua de 31 august a devenit sărbătoare națională sub numele de „Limba noastră“.

În 2011 mai multe asociații au lansat propunerea ca această zi să devină ziua limbii române în cadrul comunităților de români.

Ei bine, în 2013 Parlamentul României vota ca 31 august să devină Ziua Limbii Române.

Inițiatorul legii puncta atunci că „importanța limbii române nu trebuie marginalizată de tendințele actuale către globalizare, deoarece limba română reprezintă fundamentul identității naționale, un punct deosebit de important pentru consolidarea unei societăți puternice și unite”.

În această zi va fi arborat drapelul României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *