Noile reguli pentru școala online publicate în Monitorul Oficial

Regulile pentru desfășurarea școlii online au fost publicate în Monitorul Oficial vineri seara. În noul ordin de ministru emis de Ministerul Educației se menționează, printre altele, că profesorii pot pune note fără să mai ceară acordul părinților, va fi interzisă înregistrarea cursurilor predate online, elevii vor primi absențe dacă nu vor participa la orele online, iar părinții pot participa la ore cu elevii minori, potrivit EduPedu.ro.

Ministerul Educației a emis un nou ordin de ministru cu regulile pentru predarea online, este vorba despre Ordinul 5.545/2020, document semnat pe 10 septembrie și publicat pe 11 septembrie în Monitorul Oficial. Regulile se adresează tuturor profesorilor, elevilor și părinților, dar și directorilor de școli și grădinițe și inspectoratelor școlare. Cursurile încep luni, pe 14 septembrie.

Potrivit documentului, profesorii pot da note fără să mai ceară acordul părinților. De asemenea, se pot pune și absențe.

Pentru prima dată într-un document oficial, Ministerul Educației prevede ca temele date elevilor să fie creative și să nu obosească elevul sau să îi consume prea mult timp.

Pentru a proteja datele cu caracter personal, este interzisă înregistrarea lecțiilor predate online.

Elevii au obligația să nu divulge altor persoane datele de conectare pentru platforma prin care participă la cursurile online. Prezența este obligatorie. Dacă nu asistă, elevul primește absență.

La lecțiile online, pot participa și părinții, potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei citate, în 283 de școli din țără, cursurile vor fi online pentru că se află în scenariul roșu. Iar în aproape 4 900 școli, va fi sistemul hibrid: o parte din elevi vor fi prezenți fizic la școală, iar ceilalți vor face cursurile online, prin rotație.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *