Program Târgul de Crăciun la Neamț – Vineri 20 Decembrie 2019

Vineri 20 decembrie orele 18:00 , scena de pe platoul Curții Domnești va găzdui o nouă serie de artiști. Vă așteptăm în număr cât mai mare să sărbatorim împreună festivalul Târgul de Crăciun la Neamț ediția IV.

  • Ansamblul folcloric “Dor Vânatorean”

Ansamblul folcloric „Dor Vânătorean” (al comunei Vânători-Neamţ) vine dintr-o frumoasă şi importantă zonă nemţeană încărcată de spiritualitate, cultură, istorie, date de prezenţa unora dinte cele mai renumite mănăstiri din Moldova, cu expoziţii permanente de valori inestimabile.

Ansamblul, care vine din zone cutreierate de personalităţi marcante ale literaturii şi istoriei şi artei noastre, precum Mihail Sadoveanu, Ion Creangă, Alexandru Vlahuţă, Mihai Eminescu, Veronica Micle, Nicolae Grigorescu, a fost înfiinţat în anul 2008, cu sprijinul doamnei Primar Maria Petrariu.

Activitatea artistică a formaţiei este coordonată de profesorii coregrafi loan Luchian şi Claudiu Luchian, de la Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Ansamblul a participat la numeroase concursuri şi festivaluri din ţară şi din străinătate, promovind cultura şi tradiţia localaă a zonei reprezentate.

  • Clubul „Cantus Art”

Foto: https://www.facebook.com/Cantus-Art-416274965779790/

  • GLANCE

Născut în 1989, în București, Glance a fost nevoit să se mute în Yemen unde a locuit până  la vârsta de 15 ani. Pasionat de muzică, artistul a făcut tot posibilul pentru a intra în industria muzicală, evoluând ca dansator timp de 3 ani. Talentul său i-a adus locul al treilea la un concurs european de streetdance , fiind remarcat de artiști precum Anda Adam, Cristina Rus, Lili Sandu sau Alb-Negru, cu care a și colaborat.

În 2010, Glance a lansat piesa ”Sexy Girl” împreună cu trupa Heaven, iar melodia a cucerit topurile din Turcia, Cipru, Grecia și Rusia. Au urmat și alte colaborări muzicale, cu  Eila, Mandinga, Alexandra Ungureanu & Crush, dar și cu Elena Gheorghe, alături de care artistul a lansat piesa ”Ecou”, cea mai difuzată melodie a anului 2013 în România.

Succesul piesei ”Ecou” a dus la o nouă colaborare între Glance și Elena Gheorghe, pentru single-ul ”Mamma Mia”, care a ajuns în topurile muzicale din Polonia, Spania, Italia și SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *