„Am obținut un miliard de euro pentru IMM-uri de la Comisia Europeană”

Într-un articol pe pagina sa de facebook, Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț a declarat următoarele:

ℹ️ Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Ioan Boloș, a anunțat creșterea până la un miliard de euro a sumei alocate relansării operatorilor economici.

Ioan Marcel Boloș: „Ajutorul pus la dispoziția IMM-urilor a fost de 500 de milioane de euro, apoi s-a vehiculat în spațiul public suma de 750 de milioane iar astăzi putem spune că, în urma negocierilor cu Comisia Europeană, am obținut o sumă totală de un miliard de euro.”

ℹ️ Ministrul a detaliat cele 4 instrumente negociate cu Comisia Europeană, care sunt în curs de analiză în Guvern:

↗️ Granturi în valoare de 10% din cifra de afaceri destinate capitalului de lucru necesar finanțării activităților curente, cum sunt stocurile.
↗️ Vouchere de consum, inclusiv cele de turism, pentru digitalizare sau pentru servicii.
↗️ Subvenționarea salariilor pentru persoanele aflate în șomaj tehnic, măsură ce va acoperi până la 50% din costurile salariale, odată acceptată propunerea de Comisia Europeană.
↗️ Sprijinirea investițiilor sub forma schemelor de ajutor de stat, valoarea maximă fiind de 800.000 euro pentru fiecare IMM.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *