O femeie a împrumutat sume mari de bani în numele altor persoane

O femeie din Piatra Neamț, este cercetată pentru înșelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Ieri, 5 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 4 percheziții la sediile a două instituții publice și la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform IPJ Neamț, în urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor.

Uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată

Din investigațiile efectuate până în acest moment, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au stabilit că, în perioada 2018 – 2020, profitând de funcția de contabil deținută în cadrul unei instituții publice, o femeie de 38 de ani, din Piatra Neamț, ar fi ridicat în numele a 8 persoane suma de 350.000 de lei, de la o instituție financiară nebancară din Piatra Neamț, reprezentând cuantumul unor contracte de împrumut, despre care titularii de contract nu ar fi avut cunoştinţă şi ale căror semnături ar fi fost falsificate pe actele depuse la aceste contracte.

Pentru plata ratelor de împrumut, aceasta ar fi efectuat plăți lunare din bugetul instituției publice, în mod ilegal, profitând de funcția deținută.

Femeia a fost reținută

Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere, persoana în cauză fiind condusă la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținută pentru 24 de ore.

Astăzi, aceasta urmează să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor implicați și stabilirii prejudiciului cauzat instituției financiare nebancare și instituției publice.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *