O nouă taxă pentru toate firmele din România!

Conform profit.ro, toate firmele, inclusiv PFA, II şi întreprinderi familiale, vor achita anual o taxă, cuprinsă între 10-100 euro, pentru înscrierea obligatorie în ”Catalogul firmelor”.

Catalogul firmelor este întocmit de Camera de Comerț și Industrie a României și depunerea situațiilor financiare la Ministerul Finanțelor va fi condiționată de înscrierea în acest catalog, dar și de obținerea unui certificat de competenţă de către un reprezentant legal al firmei, document achitat tot către CCIR.

Măsurile sunt avansate într-un proiect legislativ analizat de Profit.ro și inițiat de actuala Putere, cu argumentul că  includerea tuturor antreprenorilor din România într-un catalog al firmelor ar urma ”să genereze vizibilitate şi oportunităţi reale de promovare şi internaţionalizare, atât în mediul fizic cât şi în cel virtual – mai competitiv şi liber de barierele fizice şi geografice”.

Taxe anuale pentru firme

Pentru înregistrarea iniţială, pentru înregistrarea modificărilor şi, respectiv, pentru menţinerea actualizată a informaţiilor în Catalogul firmelor, profesioniştii achită CCIR o contribuţie anuală diferenţiată, corespunzătoare încadrării acestora, după cum urmează:

  • 100 euro/an pentru întreprinderile mari;
  • 75 euro/an pentru întreprinderile mijlocii;
  • 50 euro/an pentru întreprinderile mici;
  • 20 euro/an pentru microîntreprinderi;
  • 10 euro/an pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale.
Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com