25 iunie – Ziua internaţională a Ștrumfilor

Este ziua globală a ştumfilor marcată de mai multe oraşe ale lumii prin tot felul de evenimente la care toată lumea este invitată să se costumeze în ştrumf, adorabilele creaturi albastre devenite legende ale culturii populare.

Povestea ştrumfilor a debutat în 1958, odată cu crearea unor cărţi de benzi desenate, iar Ziua globală a ştrumfilor, marchează ziua de naştere a creatorului ştrumfilor, Peyo — pseudonimul desenatorului belgian Pierre Culliford, născut la 25 iunie 1928.

La această dată, în anul 1928, se năştea desenatorul belgian Pierre Culliford, cunoscut sub pseudonimul Peyo, creator al îndrăgitelor personaje animate.

Ştrumfii (les schtroumpfs în limba franceză, smurfs în engleză ) au apărut iniţiat în cărţi de benzi desenate, cucerind apoi marele şi micul ecran.

Studiourile Columbia Pictures și Sony Pictures Animation organizează evenimente aniversare.

Participanții sunt invitați să se costumeze în ștrumfi, având pielea pictată în albastru şi vestimentaţie albă.

Sursa: EuropaFm.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *