Județul Neamț se află sub 2 coduri de avertizare de vreme rea

ANM anunță COD PORTOCALIU de averse torențiale, căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice.

Se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 60 l/mp. Codul portocaliu va fi valabil în perioada 19 iulie ora 21:00 – 20 iulie ora 10.00

Județul Neamț se află și sub cod galben de ploi torențiale care va fi valabil în perioada 19 iulie ora 21:00 – 20 iulie ora 10.00.

Se vor acumula cantități de apă de peste 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30 .. 40l/mp.

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *