Acces liber pentru recreere în păduri.

Modificări la Codul Silvic: acces liber pentru recreere în păduri

 

Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaților, săptămâna viitoare, conform paginii oficiale de Facebook, Ministerul Mediului-România.

Una dintre măsurile propuse este cea prin care reglementăm unul dintre rolurile de bază ale pădurii, ignorat aproape total în ultimii ani: rolul de recreere pentru cetățeni.

Până acum, accesul cetățenilor în fondul forestier era interzis, fără prea multe excepții, iar amenajările minime pentru recreere nu erau permise.

Ne-am propus să schimbăm asta și am introdus mai multe prevederi care reglementează amenajarea în fondul forestier național de poteci și trasee pentru mers, alergare și biciclete, precum și procedura de aprobare a realizării acestora.

Este important să menționăm că astfel de amenajări nu pot face obiectul scoaterii definitive sau ocupărilor temporare din fondul forestier național.

Totodată, ele vor fi permise numai în situația în care nu implică tăieri de arbori sau defrișări și se realizează din pământ, lemn sau pietriș.

Setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancțiunilor, încadrarea la infracțiune a oricărui furt de arbori, confiscarea mijloacelor utilizate în comiterea de infracțiuni silvice, inclusiv vehiculele, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat.

Sursa: Facebook, Ministerul Mediului – România

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *