Atenție la volan, conduceți prudent

În ultimele zile, pe raza județului Neamț s-au înregistrat câteva accidente rutiere ușoare. Participanții la trafic sunt îndemnați să circule prudent, să respecte viteza legală de deplasare și să se informeze cu privire la condițiile meteo înainte de a pleca în călătorie.

Din cercetările preliminarii efectuate, polițiștii rutieri au stabilit drept cauze pentru ultimile accidente ce au avut loc, neacordarea de prioritate, nepăstrea unei distanțe corespunzătoare în mers și neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

Pentru călătorii în siguranță, se recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

În plus, conducătorii auto trebuie să verifice, înainte de a porni la drum, ca autovehiculele să aibă funcționale sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *