Beneficii pentru tinerii fermieri

Adrian Oroș a declarat zilele trecute pentru presa că, în premieră, anul acesta tinerii fermieri vor beneficia de terenuri „concesionate de ADS”

Principala condiție este ca tinerii care doresc obținerea celor 50 de hectare să nu aibă în posesie nici măcar 1 hectar de pământ.

 

„Pentru prima dată, în 2020, pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocați acestui program de sprijin, vom încerca să alocăm și câte 50 de hectare de teren agricol, hectare pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expira în anul acesta și care nu vor mai fi prelungite. Considerăm că este foarte important ca de acest teren să beneficieze si cei care se încadrează în această categorie de tineri fermieri, ținând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor și a forței de muncă din agricultură”- Adrian Oros, Ministrul Agriculturii.

Mai multe informații despre finanțări pentru agricultură și terenuri ?https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/income-support/young-farmers_ro#supportforyoungfarmers

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *