Ce se întâmplă cu românii plecați la muncă în străinătate?

În ședințele parlamentare de zilele trecute, Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, precizează faptul că mereu este în legătură atât cu angajații din afară cât și cu angajatorii.

Mai mult, aceasta se va deplasa personal în Germania pentru a verifica situația semnalată în mediile online.

Voi pleca personal în Germania. Simt nevoia să verific și în teren condițiile de muncă și să discut cu românii. Nu plec de la premiza că angajatorii germani sunt iresponsabili, după cum nu îi tratez așa nici pe angajatorii din țară, despre care PSD ar spune că sunt niște infractori.

Așa cum am spus tuturor omologilor mei din țările membre UE în care avem comunități de români, mă voi implica în promovarea unei dezbateri europene orientate spre găsirea de soluții pentru ca indiferent unde lucrează un cetățean european, în spațiul european, să existe o corespondență clară între măsurile de protecție socială și de siguranță la locul de muncă. Sunt foarte activă în comunicarea cu Miniștrii Muncii din UE în această perioadă, din respect pentru munca cinstită a fiecărui român.- declară pe pagina de Facebook.

Se recomandă citirea cu maximă atenție a contractului și obligatoriu este ca acesta să fie redactat într-o limbă cunoscută de ambii participanți.

La nevoie oamenii sunt rugați să ceară ajutorul indiferent de situație.

Audierile se pot urmări integral pe pagina de Facebook – Violeta Alexandru.

Sursa: Facebook, Violeta Alexandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *