Deputat AUR: Mitrea Dumitrina despre Legea Consumatorului Vulnerabil

Deputatul nemțean AUR, Dumitrina Mitrea face o declarație de presă cu privire la Legea Consumatorului Vulnerabil, pe înțelesul cetățenilor.

Deputatul face parte din Comisia de Munca și Protecție Socială a Parlamentului României, iar la această comisie s-au văzut nevoiți cei din cadrul Grupului Parlamentar AUR să vină cu amendamente sau cu modificări asupra legii într-un timp foarte scurt, dar în același timp să fie nevoiți să o voteze pe repede înainte.

În cadrul declarației de presă, de mai jos, puteți asculta despre procesul care a avut loc până la votul final al acestei legi, dar și despre ce înseamnă acest ajutor pentru români.

Deputatul AUR, Dumitrina Mitrea  a avut o reținere în ceea ce privește modificările acestei legi. Pentru că s-au primit amendamente într-un timp scurt, privind modificarea acestei legi, aproximativ 133 de puncte aduse, care trebuiau citite în 30 de min, o practică imposibil de realizat atât de repede, s-au abținut de la vot.

Partidul AUR s-a abținut la votarea acestor modificări legislative, pentru că orice propunere au avut aceștia ca grupare parlamentară nu a fost acceptate.

În cele din urmă AUR a votat pentru componenta socială a acestei legii, cu scopul de a veni în ajutorul cetățenilor.

Guvernul și cei care ne conduc de 31 de ani, s-au gândit să ofere o piață liberă pe tot ceea ce înseamnă sistem energetic. Nu s-au gândit să salveze minele, nu au venit cu niciun fel de investiție și s-au gândit să o importe, deși România are resurse nelimitate din punct de vedere energetic.

Statul a lăsat la mâna furnizorilor de energie să notifice românii privind liberalizarea pieței, ceea ce era imposibil de făcut de către acești operatori. Nu au ajutat românii să înțeleagă cum pot verifica și cum pot selecta cel mai bun furnizor de energie electrică și cetățenii s-au trezit dintr-o dată în fața unor facturi excesive, pe care nu vor putea să le plătească.

Cel mai mare număr al românilor care vor suferi sunt cei care au venit pe cap de familie între 700 și 1400 lei. Aceste persoane dacă se vor trezi cu o factură de 1000 de lei – statul le suportă 10% din factură. Nu este un ajutor foarte mare și nu va ajuta foarte mult cetățenii din România., Dumitrina Mitrea, Deputat AUR 

Am fost întrebați de ce ne-am abținut la aceste amendamente. Ele o dată au venit prea târziu, partidul AUR nu votează niciodată în neștiință, iar pe de altă parte acest ajutor vine tot din banii românilor care se întorc la ei sub această formă. Dumitrina Mitrea, Deputat AUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *