Două focare Covid-19 în Piatra Neamț!

Două centre de recuperare din județul Neamț au devenit focare de infecție după depistarea unui număr mare de infecții cu noul coronavirus confirmate în rândul angajaților și a pacienților internați în aceste unități.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a avertizat că noua „zonă roșie” a pandemiei de coronavirus este reprezentată de căminele de bătrâni și cele pentru asistarea persoanelor cu cu probleme neuropsihice și corpul medical.

După cum este specificat și pe www.sant.ro ”

În urma acestei acțiuni și a anchetelor epidemiologice au fost depistate 2 focare Covid-19 în 2 centre rezidențiale pentru persoane cu dizabilități din Piatra Neamț și Păstrăveni.

A fost testat tot personalul și toți beneficiarii Centrului rezidențial pentru copilul cu dizabilități Piatra Neamț – 105 persoane. Au fost primite 96 de rezultate din care 19 pozitive pentru 6 salariați și 13 tineri. Personalul a fost internat în spital în vederea izolării și tratării. Tinerii, asimptomatici, au fost izolați în cadrul centrului, într-un pavilion separat, au fost evaluați de către medici infecționiști și sunt monitorizați de către personalul de specialitate al centrului.

La Centrul de Recuperare Păstrăveni au fost testate 387 de persoane. Au fost primite 361 de rezultate din care 167 pozitive  67 salariați și 100 de beneficiari. Salariații covid pozitivi, aflați în izolare preventivă la domiciliu au fost internați iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu.

Salariații covid pozitivi aflați în izolare preventivă în centru, fiind asimptomatici vor rămâne în carantină și vor îngriji beneficiarii covid pozitivi.

Beneficiarii sunt asimptomatici, conform examinării clinice efectuate de către o echipă de medici infecționiști. Datorită patologiei de fond și a nevoilor de îngrijire și supraveghere permanentă vor rămâne în centru și vor fi monitorizați de către personalul de specialitate.

Circuitele funcționale din unitate, vor fi adaptate nevoii de izolare a beneficiarilor și salariaților covid pozitivi.

Măsurile au fost luate de Direcția de Sănătate Publică Neamț în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică și înștiințarea Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Direcția de Sănătate Publică Neamț continuă anchetele epidemiologice, se preocupă de starea rezidenților și caută soluții împreună cu toate instituțiile implicate – Prefectura, DGASPC, unitățile sanitare, IPJ și autoritățile publice locale.”

Sursă:www.sant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *