Evaluare în teren a dezastrelor provocate de ploile abundente din Județul Neamț

În ultima perioadă ploile au devastat multe locuințe. A fost necesară intervenția autorităților în fiecare zi pentru remedierea avariilor provocate de furtunile violente și în special pentru suportul moral cât și material a victimelor.

Prin urmare, prefectul județului Neamț George Lazăr și Marius Nechita – directorul Sistemului de Gospodărie al Apelor Neamț, au fost invitați pe teren de Mugur Cozmanciuc, președintele PNL  Neamț pentru evaluarea corectă a pagubelor din punct de vedere administrativ și discutarea măsurilor ce trebuie luate pentru a atenua pierderile.

 

Din pacate, in ultimele zile judetul Neamt a fost lovit de inundatii si in multe comunitati locale apele furioase au navalit peste gospodarii. Nu putem sa stam nepasatori in fata acestor necazuri. Guvernul a aprobat in sedinta de joi un prim set de masuri pentru limitarea efectelor.

Pentru ca evaluarea in teren sa fie una corecta din punct de vedere administrativ i-am invitat pe prefectul judetului Neamt George Lazar si pe Marius Nechita – directorul Sistemului de Gospodarire al Apelor Neamt pe teren. Ieri am fost la Pipirig, Poiana Teiului, Borca pentru a discuta cu autoritatile locale si oameni din comunitate despre masurile ce trebuie luate pentru a atenua pierderile. Am anuntat ca in prima faza vor veni si la Neamt bani de la Guvern, din cei 5 milioane de lei alocati.

Am constatat ca la Poiana Teiului, paraul Bolatau care duce la Mănăstirea Petru Voda are nevoie de reparatii. Si gospodariile de-a lungul paraurilor Cinei, Branza , Tiganu si Argelea au fost afectate, de aceea au nevoie de ajutor. Vom face tot ce ne sta in puteri pentru a-i ajuta pe cei afectati.

Sursa galerie foto: Facebook Mugur Cozmanciuc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *