Evaluare în teren a dezastrelor provocate de ploile abundente din Județul Neamț

În ultima perioadă ploile au devastat multe locuințe. A fost necesară intervenția autorităților în fiecare zi pentru remedierea avariilor provocate de furtunile violente și în special pentru suportul moral cât și material a victimelor.

Prin urmare, prefectul județului Neamț George Lazăr și Marius Nechita – directorul Sistemului de Gospodărie al Apelor Neamț, au fost invitați pe teren de Mugur Cozmanciuc, președintele PNL  Neamț pentru evaluarea corectă a pagubelor din punct de vedere administrativ și discutarea măsurilor ce trebuie luate pentru a atenua pierderile.

 

Din pacate, in ultimele zile judetul Neamt a fost lovit de inundatii si in multe comunitati locale apele furioase au navalit peste gospodarii. Nu putem sa stam nepasatori in fata acestor necazuri. Guvernul a aprobat in sedinta de joi un prim set de masuri pentru limitarea efectelor.

Pentru ca evaluarea in teren sa fie una corecta din punct de vedere administrativ i-am invitat pe prefectul judetului Neamt George Lazar si pe Marius Nechita – directorul Sistemului de Gospodarire al Apelor Neamt pe teren. Ieri am fost la Pipirig, Poiana Teiului, Borca pentru a discuta cu autoritatile locale si oameni din comunitate despre masurile ce trebuie luate pentru a atenua pierderile. Am anuntat ca in prima faza vor veni si la Neamt bani de la Guvern, din cei 5 milioane de lei alocati.

Am constatat ca la Poiana Teiului, paraul Bolatau care duce la Mănăstirea Petru Voda are nevoie de reparatii. Si gospodariile de-a lungul paraurilor Cinei, Branza , Tiganu si Argelea au fost afectate, de aceea au nevoie de ajutor. Vom face tot ce ne sta in puteri pentru a-i ajuta pe cei afectati.

Sursa galerie foto: Facebook Mugur Cozmanciuc

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *