Informații importante pentru cei care călătoresc sau muncesc în Anglia

Conform Ambasadei României în Regatul Unit al marii Britanii și Irlandei, începând cu 15 ianuarie 2021, ora 4.00 AM, toate persoanele care vor sosi în Anglia, pe cale aeriană, rutieră/ferată/maritimă au obligația să prezinte un test Covid-19 tip PCR negativ efectuat cel mult cu 72 de ore înainte de plecare.
Foto: Știrile ProTV
✅Clarificări despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească testul și certificatul de testare vor fi publicate în curând de autoritățile britanice.
✅ Guvernul de la Londra a adoptat această măsură cu valabilitate pentru teritoriul Angliei pentru următoarea perioadă până la încheierea actualei stări de lockdown, cu posibilitatea de extindere. Si guvernul Scoției are în analiză o măsură similară.
✅Minorii sub 11 ani vor fi exceptați de la măsura testării.

⚠Operatorii de transport nu vor permite îmbarcarea călătoriilor în lipsa documentului de certificare a testării.

⚠Vor fi exceptați de la această măsură călătorii care vin din zona comună de călătorie (restul Regatului Unit -Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), Irlanda, insulele Man, Jersey și Guernsey).
⚠Pasagerii care nu respectă această măsură vor fi sancționați pe loc cu o amendă de 500 de lire sterline.
⚠⚠Totodată, se va menține obligația ca pasagerii care sosesc din țările care nu se află pe lista guvernului UK cu țările cu risc epidemiologic scăzut/ travel-corridors list (Detalii aici: https://www.gov.uk/…/coronavirus-covid-19-travel-corridors ) să efectueze o perioadă de 10 zile de autoizolare la o adresă declarată înainte de/la sosire.
⚠⚠⚠Reamintim că toate persoanele care călătoresc în Anglia trebuie să completeze formularul de localizare/passenger locator form disponibil la https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before… .
Detalii despre măsura privind obligativitatea testului Covid-19 la intrarea în Anglia sunt disponibile pe pagina guvernului britanic la:

 

Lucrătorii sezonieri din România pot lucra anul acesta în Regatul Unit, viza asigurând o şedere de până la şase luni, arată un mesaj al Ambasadei Marii Britanii în România, citat de Agerpres. Cei interesaţi pot solicita viză cu cel mult trei luni înainte să lucreze ca sezonieri pe teritoriul Marii Britanii. Costul vizei este de 244 de lire sterline.

„Cetăţenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniţi în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat iniţial în 2019, a fost extins şi prelungit pentru un an, suplimentar pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la şase luni”, conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Mai multe informaţii, inclusiv cerinţele de viză, sunt disponibile pe platforma gov.uk.

Potrivit site-ului Guvernului britanic, cei interesaţi pot solicita o viză de lucrător sezonier, care acoperă o perioadă de şase luni. În acest sens, aplicanţii trebuie să arate că vor fi plătiţi şi să îndeplinească anumite condiţii, printre care să fie majori şi să aibă dovada că se pot întreţine financiar pe durata şederii.

Pe platforma online este menţionată necesitatea unui certificat de sponsorizare. Acesta este un număr de înregistrare, ce oferă acces la informaţii despre aplicant şi tipul de muncă pe care o va face pe teritoriul Regatului Unit.

Persoanele care au primit acest tip de viză nu pot accepta un loc de muncă permanent, nu pot avea un al doilea loc de muncă, nemenţionat în certificatul de sponsorizare, şi nu pot aduce membri ai familiei în Marea Britanie, mai arată gov.uk, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *