Luna Ianuarie și gerul Bobotezei

Luna Ianuarie este cunoscută și sub denumirea populară „Gerar” sau „Genărie” din cauza temperaturilor cu minus din această perioadă .

Din această seară, aria precipitaţiilor se va extinde treptat, dinspre nord-vest. Vor fi prezente  ninsori la munte, în Maramureş, Transilvania, Crişana şi nordul Moldovei. Se va depune strat de zãpadã, iar în Banat, sudul şi centrul Moldovei, Dobrogea şi local în Muntenia vor fi precipitaţii sub formã de ploaie, lapoviţã şi ninsoare.

Atenție, în zone  restrânse, cu probabilitate mai mare în Muntenia, se va forma polei. Vântul va sufla tare în zonele de munte, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea. În nordul Moldovei, seara şi noaptea vor fi intensificãri locale şi temporare cu viteze mai mari, de 50…55 km/h.

Temperaturile vor fi cuprinse între -4 şi 4 grade, și  cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în zonele de munte.

Foto: meteoromânia.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *