Orice furt de arbori va fi încadrat ca infracțiune

Modificări la Codul Silvic: Orice furt de arbori va fi încadrat ca infracțiune

Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaților, săptămâna viitoare. Una dintre noile măsuri propuse este ca tăierile ilegale și furtul de arbori să constituie infracțiune și să fie sancționate ca atare, indiferent de valoarea prejudiciului produs.

Până acum, nu era considerată infracțiune decât fapta care presupunea un prejudiciu mai mare de 5 ori decât prețul mediu al unui metru cub de lemn pe picior. Nu credem că era o măsură corectă. În niciun alt sector nu există ca furtul de arbori să fie sancționat doar cu o amendă, dacă e sub un anumit nivel.

Furtul este furt, și trebuie pedepsit ca atare!

Așadar, după adoptarea și promulgarea acestui act normativ, toate furturile de arbori din pădurile României, indiferent de valoare, vor intra sub incidență penală.

Setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancțiunilor, confiscarea mijloacelor utilizate în comiterea de infracțiuni silvice, inclusiv vehiculele, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat.

Sursa: Ministerul Mediului – România

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *