Persoane reținute de polițiștii nemțeni.

În urma unor sesizări precum că în județ se distribuie produse pirotehnice, polițiștii nemțeni au efectuat o serie de cercetări pentru identificarea persoanelor care în mod ilegal vând astfel de produse.

Pe 20 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 48 de ani, în timp ce oferea spre comercializare unui minor, în vârstă de 15 ani, din Piatra Neamț, obiecte pirotehnice a căror deținere este interzisă. 

La data de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, au surprins în incinta unei societăți economice, o femeie de 52 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce oferea spre comercializare unui minor în vârstă de 11 ani, din Gârcina, materiale explozibile din categoria P1.

De asemenea, pe o stradă din Roman, polițiștii au găsit o femeie de 59 de ani, care ținea în vederea comercializării, articole pirotehnice. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că aceasta nu deține documente legale de provenienţă.  

Toată cantitatea bună de produse pirotehnice a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor, iar față de cele trei persoane polițiștii continuă cercetările pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pentru nerespectarea prevederilor legate de vârsta minimă a utilizatorilor și cea privind categoriile de materiale pirotehnice ce pot fi folosite de către persoanele fizice, Legea nr. 126/1995 stabilește amenzi cuprinse între 5.000 și 7.500 de lei.

Sursa: Ipj Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *