Prelungire valabilitate a documentelor care expiră pe perioada stării de urgenţă

⚠️⚠️⚠️
INFORMATII DE INTEREST GENERAL

Potrivit ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgenţă, se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă.

Actele personale care expiră în perioada urmatoare, conform stării de urgență și pentru suportul cetățenilor, acestea se vor putea schimba într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

Persoanele care se deplasează în scopurile prevăzute în Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020 şi locuiesc la altă adresă decât cea înscrisă în actul de identitate pot completa în declaraţia pe propria răspundere atât adresa din actul de identitate cât şi adresa unde locuiesc efectiv. În această situaţie recomandăm cetăţenilor să nu se mai prezinte la sediul serviciului nostru SPCLEP, din clădirea Forum Center pentru eliberarea actului de identitate ca urmare a schimbării domiciliului sau pentru înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei.

În această perioadă, se vor elibera noi documente doar în situații urgente precum furt, pierdere ori distrugerea acestora. Se solicită cetățenilor să ia în calcul aceste prevederi și să le respecte întocmai.

❗️❗️Recomandăm cetăţenilor să evite deplasările care nu reprezintă o urgenţă.

InfoNeamt

Sursa:Municipiul Piatra-Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com