Vâscul și obiceiul

Vâscul, cea mai căutată plantă în aceste zile.

Cum se cere ca de Anul Nou fiecare dintre noi sa aibă în buzunar câțiva bănuți, să mâncăm pește ca să trecem ușor prin diferite situații tot anul, așa și fiecare casă va deține câte o crenguță de vâsc.

Agăţat de tocul uşii, vâscul aduce noroc şi bunăstare în casă. În aceste zile, pieţele sunt pline iar o legătură costă câțiva lei.

„De Revelion, îl punem la uşă, trecem pe sub el, ne sărutam, îmbrăţişăm şi ne dorim să fim fericiţi. E un simbol al Anului Nou se spune că ar aduce noroc și sănătate.”

Foto: adevărul.ro

Sărutul sub crenguța de Vâsc

Vâscul este asociat cu Sărbătorile de Iarnă și cu tradiționalul sărut pe care îl primesc cei prinși sub crenguța sa. Potrivit celei mai populare tradiţii, cei care se sărută sub o ramură de vâsc vor avea bucurie şi fericire.

Sărutul sub vâsc a fost asociat, pentru prima dată, cu festivităţile organizate de greci, iar mai târziu cu tradiţiile legate de căsătorie. Obiceiul spune că de fiecare dată când un băiat săruta o fată, trebuia să rupă şi una dintre bobiţele albe ale vâscului. Obiceiul sărutului sub vâsc este păstrat în multe ţări. Dacă un cuplu îndrăgostit se sărută sub vâsc, înseamnă că vor avea o relaţie lungă şi fericită. În Franţa, acest obicei se practică în ziua de Anul Nou.

Foto: Diva Hair

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *