Ziua mondială a proprietăţii intelectuale

În fiecare an, pe 26 aprilie se organizau evenimente importante din dorința de-a evidenția drepturile proprietății intelectuale. Anul acesta sărbătoarea a fost „mutată” în mediile online.

Ce este proprietatea intelectuală?

Conform www.wipo.int  Proprietatea intelectuală (IP) se referă la creații ale minții, cum ar fi invenții; opere literare și artistice; desene sau modele; și simboluri, nume și imagini utilizate în comerț.

IP-ul este protejat de lege prin, de exemplu, brevete , drepturi de autor și mărci comerciale , care permit oamenilor să obțină recunoaștere sau beneficii financiare din ceea ce inventează sau creează. Prin realizarea unui echilibru corect între interesele inovatorilor și interesul publicului mai larg, sistemul IP își propune să încurajeze un mediu în care creativitatea și inovația să înflorească.

Anul 2020 este anul creației unui viitor verde. Se pune accent pe atmosferă, pământ și mediul înconjurător. Cum putem proteja natura, astfel protejând-ne pe noi. 🌱🌹🌱🌹🌱🌹🌱🏞️

Această zi este considerată sărbătoare din anul 2000, care la inițiativa Chinei a fost introdusă în calendarul ONU.- Europa FM

Prin acestă sărbătoare se promovează creativitatea artistică, se încurajează tinerii cu idei inedite și gândirea fără margini.

Din păcate anul acesta sărbătoarea are un alt contur. Din cauza pandemiei Covid-19, în întreaga lume au fost anulate foarte multe evenimente. Nici harta evenimentelor din IP World Day nu a mai fost afișată.

Sursa: www.wipo.int

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *