Mara Calista, deputat PNL: Am reprezentat România la Audierile parlamentare ale Uniunii Interparlamentare la Națiunile Unite, care s-au desfășurat la New York, în perioada 8 – 9 februarie.

Organizate anual cu statut de evenimente comune UIP – ONU, Audierile Parlamentare la Națiunile Unite ne-au oferit posibilitatea de a interacționa cu factori de decizie și experți ai ONU, cu reprezentanți ai guvernelor și ai corpului diplomatic, unde am discutat despre ”Viitorul păcii și securității – de la bune intenții la o acțiune colectivă reînnoită; Dreptul internațional versus legea junglei; redefinirea conceptului de securitate – de la o abordare centrată pe stat la o ”nouă paradigmă de securitate” bazată pe securitatea umană; Scăderea temperaturii – schimbările climatice și conflictele; Femeile, tinerii și alte grupuri care acționează în sprijinul păcii; Amenințări emergente la adresa păcii: tehnologie versus progres uman; Diplomația parlamentară în sprijinul păcii: bune practici și provocări comune”.
Am transmis că România este un susținător puternic al sistemului multilateral bazat pe reguli, cu ONU în centrul său, și este necesară cooperarea globală, în vederea găsirii unor soluții multilaterale pentru a face față provocărilor secolului XXI.
Toate statele membre ale ONU ar trebui să respecte principiile Cartei ONU, să mențină pacea și securitatea internațională și să se abțină de la a face amenințări sau să utilizeze forța.
De asemenea, am prezentat realizările din plan intern și am făcut o informare despre unele de activități de cooperare internațională pe tema ”Femeile, pacea și securitatea”.
Ca o confirmare a aprecierii activităților României în implementarea pe plan intern a Agendei ONU privind Femeile, Pacea și Securitatea, SUA au propus României să asigure în anul 2023 co-președinția Rețelei globale a punctelor focale naționale.
Aceste acțiuni sunt importante pentru că ne oferă o viziune globală asupra unor probleme comune și ne ajută să găsim cele mai bune soluții pentru a le rezolva și pentru a avea suportul necesar.
Din delegație au mai făcut parte colegii mei din Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, GRUI, Ciprian Șerban, Ștefan – Ovidiu Popa, Adrian Miroslav Merka, Marcel Vela și Silvia Dinică.
Mara Calista Deputat – PNL Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com