Cabinetele medicilor de familie, dotate cu 35.000 de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătății a declarat că, în contextul epidemiei de gripă din România și a virozei respiratorii, cabinetele medicilor de familie au fost deja dotate cu 35.000 de doze de vaccin antigripal.

„Inspectoratul şcolar împreună cu Direcţiile de Sănătate Publică decid dacă o unitate şcolară este închisă sau activitatea dintr-o anumită clasă. Dar suntem în plin sezon de viroză respiratorie, suntem în epidemie, gripa evoluează epidemic în acest moment, sunt multe cazuri, avem şi 31 de decese până în acest moment. Cu siguranţă în perioada următoare acest număr de viroze respiratorii va creşte, dar în acest moment avem toate măsurile luate. Avem un număr de 35.000 de doze de vaccin gripal pe care le-am suplimentat, a ajuns deja în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, citată de AGERPRES.

Totodată, ea a subliniat importanța respectării unei igiene corecte în școli. „Este foarte important ca măsurile de igienă să fie respectate strict – apă, săpun, spălatul mâinilor şi al feţei, un regim alimentar sănătos în această perioadă este foarte important şi limitează aceste îmbolnăviri”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore, citată de AGERPRES.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *