Cât ne putem depărta de Piatra Neamț, fără declarație ?

Primarul Dragoș Chitic, declară pe pagina lui de facebook, faptul că cetățenii din municipiul Piatra Neamț pot circula fără declarație în cele 22 de localități din jurul reședinței județului Neamț.

🔹️Conform precizărilor făcute de Grupul de Comunicare Strategică constituit de Guvernul Romaniei pentru perioada crizei sanitare generată de virusul SARS Cov 2,
se poate circula fără declarație pe propria răspundere în toate localitățile din jurul municipiului Piatra Neamț situate în perimetrul asimilat Zonelor Metropolitane definit de lege, adică pe o rază de 30 km față de Piatra Neamț.
🔹️Conform inițiativei primăriei Piatra Neamț de constituire a Zonei Metropolitane Piatra Neamț, localitățile din raza de 30 km față de municipiul Piatra Neamț, sunt următoarele :
Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni, Pângărați, Tarcău și Tașca.
🔹️Mulțumesc domnului prefect George Lazar, cu care am avut o discuție pe acest subiect, pentru deschiderea manifestată implicarea și sprijinul acordate în clarificarea acestui aspect! În discuția avută domnul prefect George Lazăr a menționat că analizează și varianta emiterii unor hotărâri la nivel județean care să întărească această prevedere, benefică mai ales pentru deplasarea la locul de muncă a salariaților care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu în interiorul Zonei Metropolitane Piatra Neamț.

,,16 MAI 2020 15:05Grupul de Comunicare Strategică

Întrebări frecvente – stare de alertă

Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa ?

Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov.”

2 comentarii la „Cât ne putem depărta de Piatra Neamț, fără declarație ?

  • Comuna Negrești, situată la doar 12 km. de Piatra Neamț, nu se încadrează în „geografia” dlui. Chitic?

    Răspunde
    • „….. adică pe o rază de 30 km față de Piatra Neamț. „

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *