Lockdown total și vaccinare obligatorie!

Pandemia de coronavirus a revenit în forță pe tot globul și zilnic sunt anunțate sute de mii de decese la nivel mondial, iar cele mai multe țări pregătesc măsuri drastice pentru a putea gestiona situația.

Austria spre exemplu vrea să impună vaccinarea anti-covid obligatorie, dar și un lockdown total.

Premierul Alexander Schallenberg avertizează cu privire la criza sanitară care face ravagii în Austria. În acest sens, Guvernul pe care îl conduce anunță un set de măsuri extrem de drastice. Mai exact, de luni, Austria intraă în lockdown, iar măsurile vizează întreaga populație, atât vaccinată cât și nevaccinată.

Cancelarul conservator a spus că lockdown-ul total va dura inițial 10 zile, însă nu va depăși 20 de zile.

Prima țară din Uniunea Europeană care impune vaccinarea obligatorie este Austria. Autoritățile vor să introducă măsura de la 1 februarie 2022. Mai mult, autoritățile introduc și lockdown total de luni 22 noiembrie 2021, conform AFP, citat de Agerpres.

Alexander Schallenberg a făcut anunțul într-o conferință de presă în Tirol, după o discuție cu guvernatorii landurilor austriece.

Vaccinare obligatorie în Austria

„Creșterea ratei de vaccinare este singurul mijloc de a ieși din acest cerc vicios”, a atras atenția Alexander Schallenberg.

În ceea ce priește impunerea lockdown-ului, oficialul austriac a precizat că măsur va fi instituită pentru o perioadă de 20 de zile, sperând ca până atunci, situația sanitară să se mai detensioneze.

Amintim faptul că până în prezent, aproximativ 66% din populația Austriei este complet vaccinată, una dintre cele mai scăzute rate din Europa Occidentală. Totodată, numărul de cazuri de coronavirus este printre cele mai ridicate de pe continent, cu o incidență de 971,5 la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile, iar bilanțurile zilnice continuă să stabilească noi recorduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *