Poliția Română la datorie

În cursul zilei de ieri, 16 aprilie, peste 14.000 de poliţişti au fost la datorie, în misiunile pentru menținerea ordinii publice în zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

Polițiștii au verificat și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În misiunile lor, polițiștii au fost sprijiniți de aproape 4.000 de polițiști locali, alăturându-se, în activitățile în sistem integrant, și jandarmi și efective ale M.Ap.N.

Au fost verificate 49.312 persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina. De asemenea, polițiștii au constatat 11 infracțiuni la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost depistate 6.141 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, fiindu-le aplicate sancţiuni contravenţionale.

Polițiștii sunt pregătiți pentru a interveni la sesizările oamenilor și pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie. Astfel, ieri, au realizat 2.561 de intervenții la evenimente, dintre care 2.083 au fost sesizate de cetățeni prin Apelul Unic de Urgență 112, fiind organizate 297 de acțiuni.

170 de persoane au fost surprinse în flagrant delict în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și 7 persoane urmărite au fost depistate.

În trafic, polițiștii au constatat 100 de infracțiuni rutiere, fiind reținute 204 permise și retrase 148 de certificate de înmatriculare.

Reamintim că dispozitivul de ordine și siguranță publică acționează pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă –  numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Sursa: www.politiaromana.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *