Șoarecii hrăniți cu mâncare de tip fast-food devin din ce în ce mai proști

Consumul de mâncare tip fast-food este un subiect des adus în discuție. Acest tip de mâncare este preferat de o mare parte a populației.

În cazul rozătoarelor, mâncarea de tip fast-food poate duce la deficiențe neurologice și cognitive mai târziu în viață, arată un studiu recent realizat în Statele Unite.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în emisiunea Deșteptarea al postului radio EuropaFm.

După ce au studiat rezultatele a zeci de studii desfășurate pe șoareci și oamenii de știință au concluzionat că o dietă bogată în calorii și grăsimi (denumită „dieta Occidentală” în comunitatea științifică) este asociată cu o memorie precară, anxietate crescută și alte probleme cognitive.

O astfel de alimentație nu afectează doar metabolismul și greutatea, ci are efecte asupra stării de sănătate generală, inclusiv asupra celei a creierului, scrie publicația Futurism.

De asemenea, șoarecii care au avut o ”dietă Occidentală” în timpul primelor etape ale vieții, care sunt mai importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate accentuată, iar funcțiile memoriei erau precare.

Vezi mai multe pe EuropaFM.RO

Foto: alegesanatos.ro

Avantajele consumului de mâncare tip fast-food, de către oameni

Acest tip de mâncare este preferat în general de oamenii grăbiți, care nu au timp să ia masa acasă ori într-un restaurant adevărat. Aceasta poate fi consumată în mașina, în mijloacele de transport sau in timp ce se ocupa de alte activitati. Prin urmare, unul dintre avantajele mancarii de tip fast-food este acela ca nu sunt consumatoare de timp.

Pretul este un alt avantaj al mancarii rapide. Un meniu cumparat de la un restaurant de acest tip poate ajunge uneori la jumatate din costul la care ar ajunge o masa normala. Alteori e posibil chiar sa nu ne propunem sa mancam de la un fast-food insa mirosul si imaginile cu produsele frumos prezentate ne pot face sa ne răzgândim.

Dezavantajele consumului de mâncare tip fast-food, de către oameni

Unul dintre cele mai evidente dezavantaje este obezitatea. Produsele de tip fast-food conțin extrem de multe calorii și oferă la o singură masă tot numărul de calorii necesar pentru întreaga zi (explozie calorică). Acest aspect nu este atât de evident în țara noastră, deoarece acest tip de restaurant nu este de prea mulți ani înregistrat pe piață, iar cazurile de obezitate extremă încă nu au apărut ori sunt prea puține pentru a speria populația.

Mâncarea de tip fast-food conține o doză mare de grăsimi saturate, de glucide și de sare. Aceste elemente pot duce la perturbarea organismului uman.

Consumul exagerat de sare poate afecta în special persoanele hipertensive. Aceste meniuri cresc factorul de risc cardio-vascular.

Un alt dezavantaj, din punct de vedere social de această dată, este că oamenii nu își mai alocă timp pregătirii mesei pentru cei dragi și evită astfel un cadru social în care familia sau cei dragi pot comunica, schimba idei sau ganduri.

Restaurantele de tip fast-food sunt locuri caracterizate de agitație continuă și defavorizează astfel comunicarea și interactionarea dintre persoane.

Prin urmare, fast-foodurile sunt invenții moderne considerate a fi potrivite oamenilor grăbiți. Specialiștii ne propun să înlocuim acest tip de mâncare cu alimentele gătite de acasa pe care le putem lua cu noi la serviciu sau unde ne petrecem mare parte din timp.

Sursa: http://www.diete-sanatoase.ro/

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *