Pietreanul Gabriel Stan a luat medalia de AUR la la Campionatul European

Azi, pietreanul Gabriel Stan a obținut medalia de aur la Campionatul European U17 de Lupte Greco-Romane de la București.

Cine este Gabriel Stan?

În vârstă de 16 ani, este elev la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamț.

În urmă cu 6 ani, antrenorul Mihuț Ștefan l-a descoperit pe tânărul Gabriel pe care l-a adus la CS Ceahlăul Piatra-Neamț, secția de lupte pentru a-l antrena.

Anul trecut, Gabriel a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de Lupte greco-romane.

După multe eforturi, tânărul a devenit în această seară campion european.

În prezent este antrenat de Cîmpanu Dragoș, antrenor de lupte greco-romane.

A luptat la o categorie mai mare

Gabriel are 83 de kg și a luptat în categoria 92 de kg demonstrând că are o pregătire fizică și tehnică excepțională, trecând în primul tur de un adversar din Armenia, în turul doi de un adversar din Turcia iar pentru în întrarea în finala a câștigat cu reprezentantul Germaniei.

In finală a concurat împotriva lui Sebastian Warchol din Polonia unde a ieșit învingător prin superioritate tehnică (8-0).

Îi dorim mult succes pe mai depărtate!

Anul trecut în aprilie, Mihuț Mihai, născut la Piatra Neamț și campion european la lupte greco-romane, a obținut locul 5 la Campionatul European de Seniori din Varșovia, Polonia.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com