Adolf Hitler și Mickey Mouse au certificat verde

Dintr-o scurgere de chei private ale certificatului verde, Adolf Hitler și Mickey Mouse puteau să își valideze certificatul, fără probleme.

Uniunea Europeană a început o anchetă privind scurgerea cheii private folosite pentru a semna Certificatele Verzi emise de ea.

Codul QR a fost scanat fără probleme

Când codul QR al certificatului a fost scanat, în aplicaţia oficială a guvernului olandez a apărut un rezultat în culoarea verde, ceea ce indica faptul că respectiva persoană nu avea COVID-19, cu toate că respectivul cod includea numele lui Adolf Hitler, iar ca dată a naşterii era menţionată 1 ianuarie 1900.

Ancheta din prezent se concentrează pe stabilirea modului în care un om a putut crea un certificat COVID valid şi asupra măsurilor care trebuie luate pentru ca această situaţie să nu se mai repete.

Conform adevarul.ro , codul QR cu numele lui Adolf Hitler a fost distribuit de un hacker pe un site de internet pentru a demonstra că poate crea un cod QR pe numele oricărei persoane şi valid în toate ţările Uniunii Europene.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com