Alte 4 incedii au avut loc azi în județul Neamț

Azi, in județul Neamt au avut loc încă 4 incedii, 2 incendii de vegetație uscată, 1 la o anexă a unei case și încă unul la un adăpost de animale.

În jurul orei 14:10, prin apel la 112 pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui de vegetație uscată produs în comuna Bîrgăuani. Pentru localizarea și stingerea incendiului au intervenit două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și voluntari din cadrul SVSU Bîrgăuani.
Incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 40 ha vegetație uscată și stufăriș.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

*

În jurul orei 16:05, pompierii de la Detașamentul Târgu Neamț au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Vânători Neamț.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 7 hectare.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
La această misiune au participat și 2 cadre de la IPJ.

*

Prin apel la 112 pompierii de la Detașamentul Roman au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodarească în comuna Stănița.
La locul indicat s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere și voluntari din cadrul SVSU Stănița.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul unei magazii (lipită de locuință) în care erau depozitate lemne și alte bunuri materiale.
Incendiul a fost localizat și lichidat.
Au ars aproximativ 100 kg de lemn de foc și acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 6 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiului: scântei mecanice produse de un aparat de tăiere electric (fierăstrău) folosit necorespunzător.

*

Prin apel la 112, în jurul orei 16.57, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un adăpost pentru furajere în comuna Gherăești.
Pentru localizarea și stingerea incendiului au intervenit trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și voluntari din cadrul SVSU Gherăești.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul unui adăpost pentru furajere situat la o distanță mică de casa de locuit.
Incendiul a fost localizat și lichidat.
Au ars aproximativ 300 kg de plante furajere (lucernă) și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 10 mp.
Fetița proprietarului, în vârstă de aproximativ 8 ani, a suferit un atac de panică. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la paramedici, după care a fost transportată la CPU Roman.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Sursa: ISU Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *