Altex va dota integral, secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț afectată de incendiu

Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, a anunțat că va dota integral, cu aparatură de ultimă generație, secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, care a fost afectată pe 14 noiembrie de un incendiu devastator în care au murit 12 persoane.

Raport oficial al ISU Neamț în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț

Conform site-ului ElectroRetail.Ro, Altex va acoperi integral costurile pentru ca secția afectată de incendiu, să fie dotată cu aparatura necesară pentru a relua activitatea și a veni în sprijinul pacienților de COVID-19 și nu numai.

Retailerul a achiziționat și livrat către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț următoarele:

  • ventilatoare mecanice VG70,
  • monitoare Comen cu module pentru terapie intensivă,
  • monitoare de transport,
  • infuziomate,
  • injectomate,
  • tărgi și videolaringoscop.

Valoarea totală a aparaturii se ridică la peste 200.000 de euro.

,ntr-un astfel de moment, când ne confruntăm cu o tragedie națională, este important să acționăm rapid pentru că fiecare secundă contează. Ne ocupăm să aducem în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț aparatură de cea mai bună calitate pentru ca împreună să depășim acest moment, să luptăm pentru viețile pacienților, iar viitorul să ne găsească mult mai pregătiți, declară Dan Ostahie, CEO Altex.

Sursa: ElectroRetail.Ro,

#împreună pentru România Salvăm vieți!
Împreună putem salva peste 1.500 de vieți din primul an!

Salvăm vieți prin dotarea secțiilor de terapie intensivă cu ventilatoare și monitoare ultra moderne. Un singur pat ATI (anestezie și terapie intensivă) echipat modern salvează anual în medie 50 de vieți.

Cifrele, oricât de șocante, sunt doar o parte din motivul pentru care am ales să ne implicăm. Acestea nu exprimă povestea familiilor care se vor bucura să-i revadă pe cei dragi sănătoși dacă alegem să fim #împreună. Viitorul trebuie să ne găsească mai pregătiți.

Fundația Altex, în parteneriat cu companii private și cu sprijinul românilor, și-a propus să doneze 30 de ventilatoare și 30 de monitoare ultramoderne pentru a ridica standardele în secțiile de terapie intensivă în spitalele din România.

Prin această misiune, salvăm vieți, la propriu, dar oferim și un exemplu societății românești: ne dorim să arătăm că omul și bunăstarea sa trebuie să fie în centrul tuturor preocupărilor noastre.

Nimeni nu a schimbat istoria de unul singur – și nici nu trebuie. Pentru a trece cu bine peste situațiile dificile care apar inevitabil, este esențial să fim uniți – #împreună pentru România. Salvăm Vieți!

Chiar și cel mai mic gest de solidaritate – o donație, o recomandare, o vorbă bună – sunt dovada că #împreună pentru România putem schimba lumea în mai bine.

Sursa: https://altex.ro/donatie-impreuna/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *