Ample controale nocturne ale polițiștilor pentru respectarea restricțiilor de mobilitate

În ultimele zile, polițiștii și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile de informare și verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2,  peste 190 de polițiști(în ultimele 24 de ore), jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au desfășurat acțiuni informativ-preventive, în scopul informării cetățenilor și operatorilor economici cu privire la noile modificări legislative.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru a participa la anumite activități, persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind Covid-19.

Astfel, în raport de rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile, sunt stabilite o serie de măsuri privind condițiile de participare la competiții sportive, activități cultural-artistice, spectacole, activități sportive, evenimente private, cursuri, conferințe sau adunări publice, condițiile de acces în restaurante, cafenele, baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc, locuri de joacă, săli de sport sau fitness, astfel încât să fie respectate normele sanitare.

Conform IPJ Neamț, în cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, poliţiştii au verificat 27 de societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 44 de mijloace de transport, fiind legitimate 619 persoane.

Poliţiştii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a informa cetățenii cu privire la măsurile legale stabilite pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și pentru a verifica modul în care acestea sunt respectate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *