Au început incendiile de vegetație uscată. 6 incendii în 2 zile

Duminică 28 martie, au avut loc trei încendii de vegetație uscată iar ieri 29 martie, încă trei plus un incendiu la un stog de fân.

Conform informațiilor primite de la ISU Neamț, cauza de producere a acestor incendii a fost stabilită ca: focul deschis ăn spatii deschise.

Primul incendiu a avut loc în localitatea Straja, comuna Tarcău, unde  pompierii pietreni au intervenit cu o autospecială de stingere pentru stingerea acestui incendiu

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ 100 kg deșeuri vegetale și 130 mp de vegetaţie uscată.

Al doilea incendiu a avut loc în localitatea Pângărăcior unde un echipaj de pompieri, din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, cu o autospecială de stingere  și pompieri voluntari din cadrul SVSU Pângărați au intervenit pentru stingerea lui.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ 30 kg deșeuri (lemn și plastic) și un hectar de vegetaţie uscată.

Al treilea incendiu a avut loc în localitatea Horia unde un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman a intervenit cu o autospecială de stingere pentru lichidarea lui.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ 4000 mp de vegetaţie uscată.

Al patrulea incendiu a avut loc în localitatea Rotunda, comuna Doljești unde un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman, cu o autospecială de stingere, împreună cu voluntari din cadrul SVSU Doljești au intervenit pentru lichidarea lui.

A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ trei hectare.

Al cincilea incendiu a avut loc în municipiul Roman unde un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman, cu o autospecială de stingere, împreună cu voluntari din cadrul SVSU Roman au intervenit pentru localizarea și lichidarea lui.

A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ 2000 mp.

Al șaselea incendiu a avut loc în localitatea Lunca, comuna Sagna unde un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman, cu o autospecială de stingere, a intervenit pentru localizarea și lichidarea lui

A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ patru hectare.

Ieri a mai avut loc încă un incendiu în Neamț.

Acest incendiu s-a produs la un stog de fân din comuna Răcucești.

La locul solicitării s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și pompieri voluntari din cadrul SVSU Răucești.

Incendiul se manifesta la nivelul unui stog de fân. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ trei tone de fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.
Nu au fost victime.

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *